ခ်ယ္လ္ဆီး ကစားသမားမ်ားႏွင့္ ေမာ္ရင္ဟိုတို႔ အဆက္အသြယ္ ရွိေနဆဲ | ![]() | ![]() | ![]() |
Written by Admin Team |
Wednesday, 15 February 2012 15:52 |
![]() ဘိုအာ့စ္၊ ေမာ္ရင္ဟို ႏွစ္ဦးလံုးႏွင့္ လက္တြဲ ခဲ့ဖူးသည့္ ေပၚတူဂီ ခ်န္ပီယံ ေပးတိုအသင္း ဥကၠ႒ ေဂ်ာ့ဂ်္ႏူႏို ပင္တို ဒါေကာ္စတာက ခ်ယ္လ္ဆီး ကစားသမား မ်ားသည္ ၎တို႔၏ မန္ေနဂ်ာေဟာင္းႏွင့္ အဆက္အသြယ္ မျပတ္ေၾကာင္း ထုတ္ေဖာ္ ေျပာဆိုလာျခင္း ျဖစ္သည္။ ေမာ္ရင္ဟိုသည္ ခ်ယ္လ္ဆီး တစ္သင္းလံုး၏ ေလးစားမႈကို ခံယူႏုိင္ခဲ့သူ ျဖစ္ၿပီး ၎သည္ ႏွစ္ေပါင္း (၅၀)ေက်ာ္ အတြင္း အသင္းအတြက္ ပထမဆံုးေသာ အမွတ္ေပး ခ်န္ပီယံ ဘြဲ႕ကို ရယူႏုိင္ရန္ ခ်ယ္လ္ဆီးအား ဦးေဆာင္မႈ ေပးခဲ့သည္။ ![]() ဖိအားမ်ားႏွင့္ ဘုိအာ့စ္ ေကာ္စတာက “ကၽြန္ေတာ္ကေတာ့ ေလာေလာဆယ္ ဘိုအာ့စ္ ခ်ယ္လ္ဆီးမွာ လုပ္ျပ ေနတာေတြဟာ အရမ္း စိတ္ပ်က္စရာလို႔ မျမင္ပါဘူး။ သူဟာ ခ်န္ပီယံလိဂ္ (၁၆)သင္း အဆင့္ကို ေရာက္သြားၿပီ။ ေနာက္ၿပီး ၿပိဳင္ပြဲ အားလံုး အတြက္လည္း ေရွ႕ဆက္ ေမွ်ာ္လင့္ႏုိင္တဲ့ အေနအထားေတြ ပိုင္ဆိုင္ထားပါတယ္။ ဘိုအာ့စ္ဟာ တစ္ႏွစ္တည္းမွာ ဒီေလာက္ စြမ္းေဆာင္ ထားႏုိင္ရင္ ခ်ယ္လ္ဆီးနဲ႔ ေအာင္ျမင္ႏုိင္မယ္လုိ႔ ကၽြန္ေတာ္ ယံုၾကည္ပါတယ္။ ဒါေပမဲ့ ခက္တာက ေမာ္ရင္ဟိုနဲ႔ ခ်ယ္လ္ဆီး ကစားသမားေတြၾကား Text Messageနဲ႔ အျပန္အလွန္ ဆက္သြယ္ ေနတာပဲ။ ဒါကို ခ်ယ္လ္ဆီး အသင္းပိုင္ရွင္ ရိုမန္ ေအဗရာမိုဗစ္ခ်္ကလည္း ေစာင့္ၾကည့္ေနပံု ရတယ္” ဟု ေျပာၾကားခဲ့သည္။ ဘိုအာ့စ္ဟာ တစ္ႏွစ္တည္းမွာ ဒီေလာက္ စြမ္းေဆာင္ ထားႏုိင္ရင္ ခ်ယ္လ္ဆီးနဲ႔ ေအာင္ျမင္ႏုိင္မယ္လုိ႔ ကၽြန္ေတာ္ ယံုၾကည္ပါတယ္။ ဒါေပမဲ့ ခက္တာက ေမာ္ရင္ဟိုနဲ႔ ခ်ယ္လ္ဆီး ကစားသမားေတြၾကား Text Messageနဲ႔ အျပန္အလွန္ ဆက္သြယ္ေနတာပါ... ေကာ္စတာက ဘိုအာ့စ္ အေနျဖင့္ ခ်ယ္လ္ဆီးကို ထိပ္ဆံုး(၄)သင္း စာရင္း၀င္ေအာင္ ဦးေဆာင္ၿပီး အသင္းတြင္ ဆက္ရွိေနရန္ ႀကိဳးစား သင့္ေၾကာင္းလည္း မွတ္ခ်က္ျပဳခဲ့သည္။ “ခ်ယ္လ္ဆီး မန္ေနဂ်ာ ရာထူးကို စြန္႔ရေလာက္တဲ့ အဓိက အေၾကာင္းက ခ်န္ပီယံလိဂ္ ၀င္ခြင့္ မရတာပဲ ျဖစ္ႏုိင္ပါတယ္။ သူ႔အေနနဲ႔ ေမာ္ရင္ဟို ခ်ယ္လ္ဆီးမွာ လုပ္ျပႏုိင္ခဲ့တာေတြကို ခ်က္ခ်င္းမီေအာင္ လုပ္ႏုိင္ဖို႔က ခက္ခဲမွာပါ။ ဒါေပမဲ့သူဟာ ခ်ယ္လ္ဆီးရဲ႕ ႀကီးက်ယ္ ခမ္းနားတဲ့ ကမ္းလွမ္းမႈ အတြက္ ေပၚတိုကေန ထြက္သြားတာ ျဖစ္ပါတယ္။ ေျပာရရင္ မန္ေနဂ်ာ တစ္ေယာက္အတြက္ ကလပ္အသင္း တစ္ခုခုက ေပါင္စတာလင္ (၁၄)သန္းေလာက္ မေပးႏုိင္ဘူးလို႔ ကၽြန္ေတာ္တို႔ ထင္ခဲ့ေပမယ့္ ခ်ယ္လ္ဆီးက တကယ္ ေပးေခ်ၿပီး သူ႔ကို ေခၚသြားခဲ့တာပါ” ဟု ေကာ္စတာက ေျပာဆိုသြားသည္။ |
No comments:
Post a Comment